Eerste team goed op dreef in oefentoernooi

Op zaterdag 6 september organiseerde Damvereniging VBI het jaarlijkse oefentoernooi. Dit toernooi wordt beurtelings georganiseerd door DES Lunteren en Damvereniging VBI. Deze twee verenigingen doen elk jaar mee, de organiserende vereniging zoekt er twee teams bij.

080906oefentoernooi.jpg

Dit jaar was het toernooi weer in Huissen. Zoals gebruikelijk wordt het toernooi gespeeld met achttallen en geldt een tempo van 45 minuten per speler per partij. De organiserende vereniging verzorgt in de pauze een lunch.
Ook dit seizoen verscheen Damvereniging VBI op bijna volle sterkte. Alleen Gérard Jansen, Guntis Valneris en Joost Hendriksen moesten om verschillende redenen verstek laten gaan. De andere spelers van het eerste team, aangevuld met invaller Geert Berends, scoorden er lustig op los.
In de eerste ronde werd DIOS Achterhoek verslagen met 16-0. Ook DES Lunteren ging kopje onder: het werd uiteindelijk 12-4. In de derde en laatste ronde ging het tussen DuO en Damvereniging VBI wie het toernooi zou winnen. Op enkele borden werd het spannend, maar uiteindelijk ging ook DuO fors ten onder: 14-2.

080906oefentoernooi2.jpg

Nina Hoekman wist bijna te winnen van Johan Krajenbrink, maar kwam uiteindelijk tijd te kort om het pad naar winst te vinden. Drie spelers van Damvereniging VBI wisten honderd procent te scoren: Alexander Baljakin, Geert van Aalten en Pim Meurs.
Damvereniging VBI lijkt klaar voor het komende seizoen.