Fleur kampioen van Nederland!

Het NK junioren meisjes was een leuk en erg gezellig toernooi. Iedereen was aan elkaar gewaagd en het ging gelijk op. Ik heb geen enkele partij verloren en uiteindelijk moest ik tegen Marie Gabbert een barrage spelen om de eerste plek, omdat we evenveel punten hadden. Die wist ik gelukkig te winnen.

Partij 1
Ik speelde de eerste ronde met zwart tegen voormalig Nederlands kampioen Nicole de Vries. De opening kwam Nicole net ietsje mooier uit, maar ik kon het makkelijk en mooi opbouwen. De partij ging gelijk op en kwam ook uit op een remise. Nergens echt kansen gemist en gewoon beide een goede partij gespeeld

Partij 2
De tweede partij wist ik te winnen van Marjory Feyt. In deze partij speelde ik een aanval tegen en won ik later een schijf, doordat ze de aanval sloot.

Partij 3
De derde partij speelde ik tegen Lisa Scholtens die vorig jaar kampioen was bij het aspiranten meisjes. Ik kwam positioneel in het middenspel beter te staan. Later won ik de partij, doordat ze wel moest offeren om door te breken naar dam en ik die dam makkelijk zou kunnen afpakken.

Partij 4
De vierde partij kwam ik goed weg met een remise tegen Marie Gabbert. Toen ik de aanval nam kwam ik erg slecht te staan. Ik kon na een tijdje niks anders meer dan offeren. Ik offerde een schijf en speelde door in de hoop op nog een remise. Marie wist de winst niet te vinden en het werd remise.

Partij 5
De laatste partij speelde ik met zwart Luise Gabbert. Ik kwam prima uit de opening. Het werd klassiek en Luise kwam iets beter te staan. Uiteindelijk door het klassiek te verbreken kwam het weer gelijkwaardig te staan met een lichte voorkeur voor zwart. De partij liep dus ook uit op een gelijkspel.

Barrage
Marie en ik hadden uiteindelijk allebei 7 punten, dus dat werd een barrage om de titel. In de eerste partij liep Marie in een 3 om 3 naar dam en verloor daarmee de partij. De tweede partij kwam een korte vleugel opsluiting op het bord. In alle stress gaf Marie er per ongeluk 2 weg. Ook die partij won ik zo.