Fleur Kruysmulder Europees Kampioen!!

De Nederlandse prijzen bij elkaar
Alex en Fleur

Van 1 augustus tot en met 9 augustus was het Europees Kampioenschap Jeugddammen in Nevsehir, Turkije. Een van de deelneemster aan het toernooi was Fleur Kruysmulder uit Huissen. Na het brons in het reguliere toernooi en het zilver tijdens het rapidtoernooi, was het nu de gouden medaille voor Fleur in het blitztoernooi.

Dat Fleur goed is met het versnelde speeltempo in het dammen, is al langer bekend. Met weinig tijd op de klok weet de Huissense vaak het juiste plan te vinden. Tijdens het blitztoernooi, met een speeltempo van vijf minuten plus drie seconden per zet, liet Fleur zich van haar beste kant zien.

Fleur wist haar eerste zes partijen te winnen. Hierdoor had zij al haar directe concurrenten verslagen, waaronder Myja Plestyte uit Litouwen, Nona Nano uit Estland en Polina Gerasimova uit Letland. Alleen in de zevende ronde verloor zij van de Poolse Agata Flisikowska. Dit mocht de pret echter niet drukken, want na een gelijkspel in de laatste ronde had Fleur haar zwaarbevochten gouden medaille veiliggesteld.

Tijdens de prijsuitreiking klonk het Wilhelmus en kon Fleur de hoogste trede beklimmen.