Fleur scoort bronzen medaille

WK dammen jeugd

Fleur Kruysmulder (15 jaar, lid van Damvereniging VBI) nam deel aan de wereldkampioenschappen dammen jeugd. In Nevsihir in Turkije werden wereldkampioenschappen jeugd in drie disciplines gehouden: klassiek, rapid en blitz.

In het klassieke toernooi werd de Huissense knap gedeeld derde in wedstrijdpunten, maar werd uiteindelijk vijfde in de eindstand door de zogenoemde weerstandspunten. Er had wat meer ingezeten, maar door wat ongelukkige verliespunten tegen sterke speelsters uit Oost-Europa raakte ze achterop.

In het rapid-toernooi startte Fleur goed met twee overwinningen. In de derde ronde liep ze tegen een onverdiende nederlaag op tegen de latere kampioene. Ondanks enkele sterke partijen bleef het podium net buiten bereik. Fleur werd uiteindelijke vierde.

Ook in het blitz-toernooi, dammen met heel weinig bedenktijd, begon zij weer sterk. Ze wist de nodige partijen te winnen, maar helaas gingen er daarna ook twee verloren. Door een sterke eindsprint (met drie winstpartijen en een remise) ging Fleur uiteindelijk met de bronzen medaille naar huis.

Terug in Huissen kan ze weer aanschuiven bij het tweede team van Damvereniging VBI waarvoor ze een ronde niet kon uitkomen vanwege dit WK. Ook daarin komt ze sterk voor de dag.