IKC Binnenstebuiten is oppermachtig

ONS Schooldamkampioenschap Lingewaard

door Marije Termaat

Afgelopen woensdag 9 november was het zover, de jaarlijkse schooldamkampioenschappen van de gemeente Lingewaard. Het werd een lange, spannende dammiddag in ’t Koelhuis in Huissen, de damtempel van Damvereniging VBI.

Bij groep 5-6 streden de scholen IKC Binnenstebuiten, Borgwal en IKC ‘t Holthuus om de prijzen. Bij groep 7-8 ging de strijd tussen IKC De Abacus, IKC Binnenstebuiten, Borgwal en IKC ‘t Holthuus.

In de jongste groep deden 6 teams mee en na vijf rondes dammen werd de eindstand opgemaakt. De derde prijs ging naar ‘t Holthuus, de tweede prijs naar Binnenstebuiten 1 en de eerste prijs naar Binnenstebuiten 3.

In de finale van groep 7-8 was het een spannende strijd om de eerste en tweede plek. Tot de laatste ronde gingen twee teams gelijk op, deze ronde was beslissend. Na zeven rondes waren de acht teams klaar met dammen. Dit werd de topdrie: derde: Abacus 2; tweede Binnenstebuiten 1, kanpioen Binnenstebuiten 2.

De nummers 1 en 2 van elke categorie mogen de gemeente Lingewaard vertegenwoordigen in volgende rondes van het schooldammen. Vorig jaar is zelfs het Nederlands kampioenschap bereikt. Zal dit het komende schooljaar ook weer lukken?

Al jaren zorgt ONS Accountants en Belastingadviseurs ervoor dat we dit prachtige jeugdtoernooi kunnen organiseren.

(Foto: M. ter Maat)