Fleur slaat dubbelslag; ook juniorenkampioen

De Doorbraak in Wageningen was in de Hemelvaartweek het toneel voor een enorm spannend toernooi om de Nederlandse damtitel junioren meisjes. De top vier stond gedurende het hele toernooi dicht bij elkaar.

Met nog één ronde te spelen stonden Fleur Kruysmulder van Damvereniging VBI en Louise Gabbert van WSDV Wageningen gedeeld eerste met twee punten voorsprong op de rest. De laatste ronde speelden ze tegen elkaar; dat werd remise.

Hierdoor moest een barrage de beslissing brengen. Fleur begon de barrage slecht met een grote fout in de eerste partij waardoor ze die verloor. Ze bleef daarna heel rustig, hield het hoofd er goed bij en won de tweede partij. Er was dus nog een derde partij nodig. Die won Fleur.

Daardoor werd ze opnieuw Nederlands kampioen bij de junioren meisjes. Dat is erg knap voor het tweede jaar op rij terwijl ze zelf nog aspirant is. In haar eigen leeftijdscategorie werd ze twee weken geleden ook al Nederlands kampioen. Dus dubbel feest in Huissen! Fleur mag naar het EK (deze zomer) en WK jeugd (komend najaar) in Estland en Letland.