Fleur wint met internetdammen

Dammen leent zich uitstekend om online te beoefenen. Aangezien er in deze tijd geen fysieke clubavonden worden gehouden, zijn de jeugdspelers van Damvereniging VBI actief op het internet.

Tijdens de drukbezochte wekelijkse Huissense sneldamavonden voert felle strijd om de podiumplekken de boventoon. Een klasse apart is de fanatieke Fleur Kruysmulder: vrijwel elk toernooi wint zij met groot vertoon van macht. (Op de site http://www.lidraughts.org/ worden veel wedstrijden en simultaans georganiseerd – een aanrader voor elk lid.)

Het dertienjarige talent had zich ook ingeschreven voor de simultaan van Nicole de Vries. De voormalig  Europees jeugdkampioene sneldammen nam het in deze wedstrijd op tegen dertien jeugdspelers. Met ragfijn positiespel en krachtzetten in het eindspel wist Fleur haar partij te winnen.  Een formidabele prestatie!

Een volgend aansprekend succes boekte Fleur in de simultaanwedstrijd van oud-wereldkampioen pupillen Emre Hageman. Ze bewees haar goede vorm en groeiend spelinzicht met een uitstekend gelijkspel. (Beide partijen zijn op Lidraughts eenvoudig op te zoeken en na te spelen, de gebruikersnaam van Fleur is ruelf.)

Fleur speelde zich al eerder landelijk in de picture en volgt sindsdien een intensief trainingsprogramma. We gaan nog veel van haar horen!