Flitsende overwinning tweede team

door Geert Berends

Na een vliegende start met een snelle overwinning van invaller Gerard Boogaars via een lichte openingscombinatie kwam Damvereniging VBI 2 los. Nadat Friesland nog even terugkwam door een nederlaag van Emiel Leijser, bereikte VBI 2 opnieuw een voorsprong door een overwinning van Willem Hoek, om deze voorsprong uit te bouwen naar een prachtige overwinning!

Theo Berends en Marcel Janssen lieten zien het spelletje nog niet verleerd te zijn en zij kwamen dan ook tot prima overwinningen! Ook Arno Arends speelde als vanouds: via secuur spel kwam hij geen moment in de problemen met remise als logisch resultaat.  De tweede invaller, Martijn Weijers, blijkt op dit niveau prima mee te kunnen met een keurige remise als resultaat.

Geert Berends kreeg langzaamaan voordeel tegen een invaller aan Frieslands kant. Op het moment dat er een remisestand op het bord stond, koos zijn tegenstander de verkeerde voortzetting en kon Geert het keurig uitmaken. Na een remise van Rob Schrooten middels een leuke eindspeltruc droeg Dirk Joosten als laatste met een remise bij aan de 6-14 eindstand! Niet voor niets 400 km gereden!