Goede start Damvereniging VBI 2

Het gepromoveerde tweede team van DV Huissen is de competitie in de landelijke Hoofdklasse prima gestart. Tegen het tweede team van Witte van Moort uit Westerhaar werd een 11 – 9 overwinning behaald. Het doel dit seizoen is handhaving en om dit voor elkaar te krijgen moest de eerste wedstrijd gewonnen worden.

Geert Berends en Emiel Leijser brachten de Huissenaren snel op voorsprong, beiden brachten hun tegenstander met goed aanvalsspel in de problemen. Dirk Joosten speelde een keurige remise, een korte vleugelopsluiting leek veel voordeel te geven, onvoldoende voor twee punten.
Henny van Aalten, na jaren weer terug achter het bord, wilde te snel de winst, een plakker werd hem fataal. Jo Weijman kreeg geen voordeel tegen jeugdspeler Schokker en was tevreden met een punt. Willem Hoek was de enige die in de problemen kwam, met enig fortuin pakte hij een punt.
Marcel Janssen, ook weer terug na enkele jaren afwezigheid, had in Jan Schippers een sterke maar gelijkwaardige tegenstander. Hij zorgde voor een 7 – 5 tussenstand. Theo Berends , de derde die na enkele jaren afwezigheid weer achter het bord plaats nam, speelde een mooie partij tegen de talentvolle jeugdspeler Niek Kloppenburg. Theo had de gehele partij licht voordeel, doch onvoldoende voor de winst. Ook Arno Arends had de handen vol aan een jeugdspeler, de remise kwam echter niet in gevaar. De eindstand werd door Rob Schrooten bepaald op 11 – 9 , Rob speelde in de eindfase niet secuur genoeg, de winst lag voor het oprapen.

Partijnotaties en -animaties