Goede start Damvereniging VBI 2

door Rob Schrooten

Het uit de hoofdklasse gedegradeerde tweede team van damvereniging VBI is de competitie in de eerste klasse C tegen het gepromoveerde Heijmans Excelsior 2 uit Den Bosch goed begonnen. Een duidelijke 13 – 7 was het eindresultaat.

Jan Linssen speelde een prima partij tegen Theo de Veer. De korte vleugel werd de gehele partij onder controle gehouden. Een doorbraak op de lange vleugel leverde de eerste twee punten op. Arno Arends speelde een rustige klassieke partij tegen Ties Slagter. In het middenspel werd de partij nog even spannend, maar beiden zorgden dat ze niet in gevaar kwamen, remise was het resultaat.

Remco Vredenberg begon tegen Soender Kalpoe met een vreemde opening. Naarmate de partij vorderde kreeg Remco enig voordeel en leek de partij naar zich toe te trekken. De winst was echter net niet te vinden.

Bas van Engelen is een van de jeugdspelers die dit seizoen diverse wedstrijden in het tweede team gaan spelen om ervaring op een hoger niveau op te doen. Dat dit geen eenvoudige opgave zal worden werd meteen duidelijk. De gehele partij stond Bas in een klassieke stand minder tegen Cor Martens. Bas dacht met het bekende offer van Dussaud de winst binnen te halen, een simpele plakker betekende de eerste 0.

Invaller Jo ten Westeneind speelde een prima partij tegen Jack Kops. In een klassieke stand werd de druk op de korte vleugel opgevoerd. Een doorbraak op deze vleugel was niet meer tegen te gaan. Prima overwinning.

Rob Schrooten speelde tegen de sterkste Brabander, Ron Entken. Tot het middenspel leken de beste kansen voor Entken. Een verrassend offer keerde de partij, het verkregen voordeel werd door Rob niet meer uit handen gegeven. Tussenstand 8 – 4

Coen Donders kwam goed weg tegen Frank Reijkers. Coen speelde weer eens een gevaarlijke partij waarbij hij erg veel tijd verbruikte. Zijn tegenstander verzuimde in het middenspel schijfwinst en partijwinst. Gelukkig kon Coen de stand nog net remise houden.

Jo Weijman zorgde voor het elfde punt. De teamleider wist tegenstander Rene van Oosterhout de gehele partij onder druk te houden. De partij leek nog net in remise te eindigen, maar Jo had nog een mooie finesse in huis.

Henny van Aalten lukte het niet beide punten te pakken. Arno Bloks kroop door het oog van de naald en was zeer tevreden met de 1-1

Theo Willemsen speelde de langste partij tegen Gijs voor de Poorte. De partij leek een eenvoudige remise te worden, maar Theo gaf zijn tegenstander nog mogelijkheden voor de winst te gaan. Na het behalen van een tweede dam werd de vrede alsnog getekend.