Goede start derde team

door Peter Litjens

In nieuwe clubtenues werd zaterdag 9 september de eerste wedstrijd in de KNDB-competitie gespeeld van Damvereniging VBI 3 (vorig jaar nog een combinatieteam) tegen Dios/Dvoy CT.

Het team is versterkt met Ralf Veenings (ook bestuurslid) en Remco Vredenberg. Zaterdag deden 3 invallers mee, waaronder 2 jeugdspelers die een groot aandeel hadden in de teamoverwinning.
Jacob Reiffers zette zijn stelling open en kwam daardoor 3 schijven achter en deed de schijven in het doosje. Ruben Kant verrastte good old Jan Fokkink met een achterloop. Jan kon niet anders slaan waardoor Ruben naar dam kon doorlopen. Dat betekende voor Ruben een blauwe notering.
Ralf Veenings kreeg de opening in de schoot geworpen omdat zijn tegenstander een 1 om 3 tegen open zette. Jo ten Westeneind viel in en bereikte na 42 zetten remise tegen Jan Huisjes. Allard van Tongeren nam in een betere stand tegen Peter Litjens op zet 33 een afruil waarbij 10 schijven van het bord verdwenen. Daarna moest hij flink zijn best doen om nog de remise te halen.
Jos Lamers en Gerard Boogaars bereikten beide na een rustige partij remise. Tenslotte was jeugdspeler Cas Schaapveld nog bezig. Cas zorgde met zijn remise voor het benodigde punt voor de teamoverwinning en werd dus matchwinnaar. Ook bereikte Cas een blauwe prestatie.