Goede wedstrijd, toch verlies derde team

De vraag was of Damvereniging VBI 3 wel naar Dios Achterhoek 3 zou afreizen. Er waren immers maar vier spelers beschikbaar om  mee te spelen. En dan treed artikel 20.5 in werking. Als van een team minstens de helft van het aantal partijen door niet opkomen van een speler ( artikel 12.2) verloren wordt verklaard , word dat hele team geacht niet te zijn opgekomen. Het team wordt dan beschouwd als niet opgekomen en hoeft dan niet af te reizen.

Te elfder ure was er een speler beschikbaar om in te vallen namelijk Ralf Veenings. Damvereniging VBI 3 verkocht de huid duur en had bijna voor een verrassing gezorgd.

Na drie nederlagen door ‘niet opgekomen’ plaatste Peter Litjens een lokzet op zet 49. Allard van Tongeren liep erachter en Peter zette zijn tegenstander op drie keer slagkeuze en dat was genoeg voor de winst.
Jaap Vos dacht gelijk te blijven na een afruil, maar Ralf Veenings won een schijf en daarna de partij. Gerard Boogaars en Jo ten Westeneind deden flink hun best en haalde allebei remise.

Linsey van Leeuwen had voor de verrassing van de dag kunnen zorgen in haar partij tegen Harry Vos door haar schijf voorsprong uit te bouwen naar een overwinning. Linsey ging te veel op zetjes spelen wat later de partij kostte. Tegenstander Harry Vos gaf het advies aan Linsey om voortaan beter op het positiespel te letten.

Kortom toch voor de spelers/sters van VBI 3 een leuke middag die positief werd afgesloten ondanks de teamnederlaag.