Henk Stroetinga over het Cito NK pupillen 2006

Henk Stroetinga, hij is lid van de jeugdcommissie van de KNDB, schreef een voorwoord in het programmaboekje. Hij schrijft het volgende:

Op Goede Vrijdag en Paaszaterdag werden op vier plaatsen in het land sprankelende halve finales gehouden. Viermaal vier spelers uit een veld van vierenzestig spelers hebben zich in Tilburg, Heino, Enkhuizen en IJsselstein geplaatst voor de grote finale in Huissen. De uiteindelijke samenstelling van de finale is een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het land. Nummer 1 van de Jeugddamdag, Zuid-Holland-Zuid, levert maar liefst drie spelers voor de finale. Ook nummer 2, Friesland, en nummer 3, Groningen, zijn met respectievelijk twee en drie spelers goed vertegenwoordigd. En dan ontbrak de sterke Friese kampioen Jeroen Cremers helaas in de halve finale.
In zo’n halve finale is het presteren tot de laatste ronde. Wie in de finale speelt heeft bewezen stressbestendig te zijn. Sommige spelers lukte het vorig jaar nog niet, maar die ervaring kwam nu mogelijk goed van pas. Persoonlijk ben ik ook altijd zeer tevreden als zich eerstejaars pupillen plaatsen voor de finale. Dit jaar werd deze topprestatie geleverd door de sneldamkampioen bij de welpen van 2005 Arwin Lammers en de meisjes welpentopper van 2005 Lotte Aleven. De prestatie van Lotte is erg prettig voor de organiserende vereniging, die ook nog een organisatieplaats in kan vullen. De actieve jeugdafdeling van Heijting Huissen verdient twee vertegenwoordigers in de finale.
Ik ben nieuwsgierig wie er met de erfenis van Roel Boomstra vandoor gaat. Het is fantastisch dat er drie meiden in de finale meedoen. Dat is er weer eentje meer dan bij de vorige editie in Culemborg. Eén van deze meiden, Heike Verheu,l behoort tot de favorieten voor de titel. Een voorspelling doen is verder niet gemakkelijk. Vorig jaar waren het niet de groepswinnaars uit de halve finales, die Roel op het podium flankeerden.
Ik wens alle deelnemers 1 tot en met 5 mei veel succes en veel plezier. Bedenk dat succes soms jaren later komt. Een toernooi als het NK pupillen is een enorme investering in je damcarrière, speel daarom serieus, en controleer je zetten, maar probeer er ook van te genieten.
De organisatie in Huissen wens ik een fantastisch toernooi toe. Verder wil ik iedereen alvast bedanken die zich inzet om het NK pupillen 2006 tot een succes te maken.