Huissense dammers naar sneldamfinale Gelderland

Zaterdag 17 februari werd in Lent het persoonlijk sneldamkampioenschap  van District Zuid-Gelderland voor alle categorieën gespeeld.

Bij de senioren en de junioren waren er te weinig deelnemers ingeschreven, waarschijnlijk door de carnaval. Hierdoor zijn de Huissenaren Rob Schrooten en Jo Weijman automatisch door naar de finale van Gelderland.

Er is uitstekend gescoord door de jeugdleden van Damvereniging VBI met tweedkampioenen en vijf van de negen bekers. Praktisch alle deelnemers van de Huissense damvereniging plaatsen zich voor de finale van Gelderland.

Bij de aspiranten werd Dirk Joosten kampioen na barrage met DirkJan Riesthuis uit Culemborg. Bas van Engelen moest met de derde plaats genoegen nemen en Wout Aleven behaalde met zijn gedeelde vijfde plaats ook de finale van Gelderland.

Bij de pupillen prolongeerde Pepijn van den Brink zijn titel. Richard Kempen en Gerard Straatman werden vierde en zesde, waardoor ook zij zich voor de finale van Gelderland plaatsten. Elle Straatman werd zevende en moet afwachten of de plaats van Pepijn meetelt voor finaleplaatsen voor Gelderland. Pepijn had reeds een plaats toegewezen gekregen door zijn prestaties van vorig jaar.

Bij de welpen was het erg spannend. Na de eerste helft van het toernooi ging Sil Spieard aan de leiding na van iedereen gewonnen te hebben. Lisa Aleven en Justin Simons stonden gedeeld tweede. Er werd een dubbele competitie gespeeld en Sil verloor jammer genoeg de eerstvolgende drie wedstrijden en daarmee de titel. Justin Simons behaalde de eerste prijs, Lisa Aleven werd tweede en Sil Spieard derde.

Daymian van Sommeren viel net buiten de prijzen en werd de beste van de rest met een vierde plaats.