In memoriam Joop Janssen (1946-2016)

Op 22 april 2016 is ons medelid Joop Janssen overleden.

 

Joop was tot voor een aantal jaren geleden een drijvende kracht achter de organisatie van onze vereniging. Hij was jarenlang begeleider en trainer van jeugdspelers. Hij verzorgde gedurende een groot aantal jaren de maandelijkse uitgaven van het clubblad De Voorpost. Hij was bestuurslid en penningmeester. Hij was een vaste speler in verschillende teams van de vereniging. Ook was hij een aantal jaren teamleider van het eerste team. Hij was lid van het toenmalige organisatiecomité. Nooit deed men tevergeefs een beroep op Joop als zijn hulp gevraagd werd. Voor al deze activiteiten gedurende vele jaren werd Joop door de ledenvergadering benoemd tot erelid van de vereniging.

Zijn handicap en de dagelijkse hevige pijnen dwongen hem ertoe de activiteiten bij de damvereniging terug te schroeven. Toch zagen wij hem regelmatig nog op de ledenvergaderingen en bij bijzondere gelegenheden van de vereniging. Dan bleek dat hij zijn hart nog immer aan de vereniging had verpand.

Joop was ook een hartstochtelijk fietser. Op zijn laatste tocht werd hij onwel. Hij werd door de ambulance naar het ziekenhuis Rijnstate gebracht, waar een gescheurde aorta werd geconstateerd. Ondanks enkele operaties kwam hij daar niet meer bovenop.

Wij wensen zijn familie veel sterkte om dit verlies te dragen.

Namens Damvereniging VBI
Joop Hendriksen