Inhaalwedstrijd: tweede team ten onder

door Geert Berends

Damvereniging VBI 2 heeft de inhaalwedstijd tegen Het Noorden met 12-8 verloren. Marcel Janssen werd tegen de landelijk topscorer Martin Dolfing met een heuse coupe Fabre op een nederlaag getrakteerd. Hierna volgden 8 remises.

Maarten Linssen speelde tegen Nick Hoving een lastig te doorgronden partij met remise als resultaat. Emiel Leijser slaagde er net niet in zijn zesde (!) overwinning op rij te boeken (remise), terwijl Arno Arends in een rustige partij naar remise speelde.

Na remises van de gebroeders Berends (Theo had door een finesse moeten verliezen), Rob Schrooten (kwam niet door de verdediging van zijn tegenstander), Remco Vredenberg (prima gelijkspel tegen de sterke Martijn de Jong) en Willem Hoek (kwam wel een schijf voor, maar moest teleurstellend in remise berusten), kwam er nog een overwinning van het Noorden op het uitslagenformulier. Invaller Gerard Boogaars slaagde er in een spannende partij net niet in te remiseren, wat uiteindelijk in een nederlaag voor VBI 2 resulteerde.