Jan Kornilov kampioen van Gelderland

door Raimond Rossen

In Wageningen werd gisteren het kampioenschap van Gelderland voor pupillen gehouden. Na een vlammende start staan na de tweede ronde vier leden van Damvereniging VBI bij de eerste vijf!

Degene die al wat langer meelopen weten uiteraard ook dat dan pas de eerste schifting heeft plaatsgevonden en de tegenstanders steeds beter worden. Bijkomend ‘nadeel’ is dat clubgenoten het tegen elkaar op moeten nemen. Toch staan er na de derde speelronde drie leden bij de eerste vier en vijf bij de eerste tien.

Na de pauze waren bord drie en vier weer volledig door Damvereniging bezet. Stefanya Baliakina wint in deze ronde van Danny de Haas en Jan Kornilov wint van Cas Aleven. Na speelronde vijf staat Lev Gilevych op de eerste plaats, Jan vierde en Stefanya zesde. Joost en Thijs Rossen staan exact gelijk op de elfde plaats. In deze ronde haalt Lucas pijl zijn eerste dampunt met een mooie remise!

In de zevende ronde spelen Lev en Jan tegen elkaar en is Jan de betere van de twee. Jan staat nu op punten gelijk met de nummer een en Lev staat derde. In de achtste ronde neemt Jan in een rechtstreeks duel met Akosh Kardos in na spannende ontknoping een voorschot op het kampioenschap. In de laatste partij is een remise voldoende om zich te kronen tot kampioen van Gelderland 2015 bij de pupillen.

Resultaat spelers Damvereniging VBI Huissen
1e Jan Kornilov
5e Lev Gilevych
10e Yaroslav Gilevych
11e Danny de Haas
16e Cas Aleven
22e Joost Rossen
25e Stefanya Baliakina
26e Thijs Rossen
33e Tygo Visser
34e Billy Bor
42e Lucas Pijl