Jasper Lemmen naar Damvereniging VBI

door Anton Janssen (De Gelderlander)

Vrijdag, 23 maart 2007 – BEMMEL/HUISSEN – Jasper Lemmen gaat met ingang van het volgend seizoen spelen voor ereklasser DV Huissen. De 21 – jarige dammer uit Bemmel komt over van Amsterdam, waar geen plaats meer was voor hem.
Lemmen gaat het dammen voor de Huissense hoofdmacht combineren met een rol als trainer. Hij studeert opleidingskunde aan de HAN in Nijmegen en ziet daarin een leuke samenhang met het verzorgen van damtrainingen. 

Lemmen speelde in de afgelopen twee seizoenen voor Amsterdam. Die club roert zich flink op de transfermarkt en heeft vier spelers aangetrokken. De Bemmelnaar werd daardoor overbodig bij de club uit de hoofdstad.
"Amsterdam wil een kampioensploeg formeren. In hun visie pas ik daar niet in, hoewel ik beide seizoenen in Amsterdam in de plus heb gescoord: twaalf punten uit tien wedstrijden vorig jaar en twaalf uit elf dit jaar", aldus Lemmen. "Na de beslissing van Amsterdam heb ik me georiënteerd want ik wil in de ereklasse blijven spelen."
Lemmen vond contact met DV Huissen en dat leidde snel tot een akkoord. De Huissense club handhaaft met de komst van de Bemmelnaar haar regionale uitstraling. Met het inzetten van Lemmen als trainer wordt de lijn gevolgd die ook voor spelers als Alexander Baljakin, Guntis Valneris, Johan Krajenbrink en Alex Mathijsen is gehanteerd.
Lemmen blijft de komende jaren veel aan dammen doen, onder andere door het spelen van persoonlijke wedstrijden en toernooien. Verder is hij samen met Rik Keurentjes voor de dambond KNDB betrokken bij het trainen van talentvolle jeugdspelers.
DV Huissen zal voor het komende seizoen niet meer nieuwe spelers aantrekken.