Welpen Damvereniging VBI presteren in Gelderse finale!

Zaterdag 17 maart 2007 is in Wageningen het welpendamkampioen van Gelderland gespeeld. Namens Damvereniging VBI uit Huissen deden zes jeugdige dammers mee aan dit belangrijke toernooi en vijf behaalden de halve finale van Nederland.

070317lisaaleven.jpgDe eerste 11 plaatsen geven recht op deelname in de halve finale van Nederland, maar hierbij zaten twee geplaatste spelers, waardoor de nummers twaalf en dertien ook recht op een plaats kregen. Lisa Aleven evenaarde de prestatie van haar zus Lotte bij de pupillen door bij de welpen tweede van Gelderland te worden. Zij eindigde achter kampioen Jannes Kromhout, die vorig jaar tweede van Nederland werd. Lisa behaalde elf punten uit zeven wedstrijden.

Achter Lisa eindigden zeven deelnemers met tien punten op de derde plaats en werd het onderscheid gemaakt door weerstandspunten (de punten van de tegenstanders van elke speler afzonderlijk bij elkaar opgeteld). Pier Tabak eindigde sterk op de zevende plaats. Ook Sil Spieard deed het goed en werd negende. Rikke Ponger behaalde met negen punten plaats tien en Daymian van Sommeren met acht punten plaats dertien.

Quint van Onna had pech, want hij werd met acht punten uit zeven wedstrijden zestiende, doordat hij negen weerstandspunten minder had dan Daymian. Quint had ook een plus één score en dat is in een veld van 39 deelnemers een uitstekend resultaat. De halve finales worden 14 april gespeeld in IJmuiden, Tilburg en Lent.