Jeugdcompetiie van start voor drie jeugdteams

In de jeugdcompetitie van Gelderland Zuid doen drie teams van DV Heijting Huissen mee. Op 17 november speelden de drie teams de eerste wedstrijden.Hieronder een kort verslag met enkele foto’s van het C-team.

DV Heijting Huissen A – DV Heijting Huissen B 6-2

Het A-team van Heijting Huissen is de jeugdcompetitie goed van start gegaan. In de 1e ronde werd er met 6-2 van het Huissense B-team gewonnen. Richard van Kempen opende de score door Edith Rap te verslaan. Nadat wit zich had stukgelopen op de zwarte verdediging moest Edith een schijf weggeven. Richard bouwde dit voordeel bekwaam uit en won. Pepijn van de Brink speelde een sterke partij. In het middelspel zette Pepijn zijn voordeel om in schijfwinst wat later de partijwinst opleverde.
Sterre Damen deed wat terug namens het B-team. Zij versloeg in boeiende partij Max van de Ven. Het slotakkoord in deze wedstrijd was voor Wout Aleven die de strijd aanging met zijn zus Lotte. In een goed opgezette partij werd fel gestreden om de punten. Wout toonde zich iets slagvaardiger dan Lotte en ging met beide punten naar huis.

 051117jeugd1.gif  051117jeugd2.gif

Slagvaardig Wamel – DV Heijting Huissen C

051117jeugd3.gifDe meisjes van DV Heijting Huissen C gingen kansloos ten onder tegen Slavaardig uit Wamel. Zo lijkt het wanneer je alleen maar kijkt naar de enorme uitslag. Toch is dat helemaal niet waar. Elle, Rosalie, Lisa en Noortje damden zeker niet minder dan de jongens uit Wamel. Die jongens deden de naam van hun club echter eer aan: ze waren slagvaardig. In elk geval veel slagvaardiger dan de Huissense meisjes.
Omdat er nog wat tijd over was na de normale twee wedstrijden, werd er nog een derde wedstrijd gespeeld voor de lol. Daarin lieten de meiden zien wel degelijk te kunnen dammen: ze wonnen met 5-3.

 051117jeugd4.gif  051117jeugd5.gif