Jeugdteams Damvereniging VBI naar NK

Zaterdag 6 oktober was weer eens een geslaagde dag voor de jeugd van Damvereniging VBI. Het aspirantenteam werd in Wageningen eerste in de halve finale van het NK en ook het pupillenteam plaatste zich voor het NK door eerste te worden in Hijken.

In de eerste wedstrijd kreeg het aspiranten-viertal, Wout Aleven, Bas van Engelen, Willem Hoek en Dirk Joosten, het al zwaar te verduren tegen de gevreesde tegenstander Het Noorden uit Groningen. Na een kleine drie kwartier spelen werd het een 4-4 gelijkspel. De ronde erna wonnen de Huissenaren met 7-1 van Zenderstad uit IJsselstein. Het Noorden speelde weer gelijk. De derde ronde won het Huissense viertal met 8-0 van Wageningen en stond toen aan kop. Vervolgens was het een kwestie van winnen en punten pakken door de op papier iets minder sterkere tegenstanders.
Jeugdleider Jo ten Westeneind en de vier aspiranten pakten het tactisch goed aan. Hier en daar maakten de jongens een paar kleine foutjes, maar die waren gelukkig niet fataal. Ze kwamen ook niet meer in de problemen en sleepten toen het maximale eruit door de laatste twee wedstrijden tegen Hijken en Witte van Moort met 5-3 te winnen. De eerste plek was dus voor Damvereniging VBI Huissen, de tweede plek ging naar Het Noorden en de derde plek was voor Zenderstad. Die teams gaan dan ook door naar de finale die op 1 december in Hoogblokland gespeeld wordt. Topscoorder bij de aspiranten uit Huissen werd Bas van Engelen met 9 punten. 

Het pupillenteam van Damvereniging VBI startte moeizaam tegen Het Noorden. Pepijn van den Brink, Lotte Aleven, Richard Kempen en Gérard Straatman moesten eerst nog even op gang komen. De vorm kwam echter op tijd. Het viertal speelde goed en het won uiteindelijk met 5-3. De twee volgende wedstrijden tegen Damclub Opeinde en Hijken DTC werden met 6-2 gewonnen. Pepijn en Richard wisten al hun wedstrijden te winnen en Lotte stond slechts één punt af.

De overige teams eindigden gelijk met ieder twee punten. Het Noorden werd uiteindelijk tweede op bordpunten en onderling resultaat tegen Damclub Opeinde en gaat dus ook door naar de finale van Nederland.