Vierde team Damvereniging VBI begint competitie slecht

Donderdag 4 oktober jl. heeft het vierde team van Damvereniging VBI een nederlaag geleden tegen Univé CTD. In eigen huis werd volkomen verdiend met 6-10 verloren.

Het begon al niet goed en gedurende de wedstrijd liepen de Huissenaren constant achter de feiten aan. Geert Janssen en Bart Peters liepen in een openingszetje, waarbij Geert het geluk had dat zijn tegenstander ook voor Sinterklaas speelde, Daardoor werd het snel remise.
Ondertussen was Jan Segeren al remise overeengekomen in een voor hem iets nadelige stand. Joop Janssen leek ook even in de problemen te komen na een foutzet in het middenspel, maar het bleek mee te vallen waardoor ook deze partij in remise eindigde.
De grootste tegenvaller was de nederlaag van Gerard Boogaars. Gerard had de gehele partij voordeel, had goed het oog op één combinatieve dreiging, maar lette vervolgens niet op waardoor zijn tegenstander aan de andere kant van het bord combineerde.
071004janbouwmeister.gif Jan Bouwmeister en Bart Leijser hadden beiden een stand met mogelijkheden maar door goed verdedigen van hun tegenstander werden deze partijen remise. Ralf Veenings had een partij met wisselende kansen. In het late middenspel leek Ralf nog voordeel te krijgen maar na een ruil in tijdnood was het vrijwel meteen remise.