JeurissenJanssen hoofdsponsor van NK pupillen 2008

’t Koelhuis in Huissen is van 28 april tot 3 mei het strijdtoneel van het JeurissenJanssen Nederlands Kampioenschap dammen voor pupillen. Pupillen zijn de spelers van 11-13 jaar. Damvereniging VBI tekent voor de organisatie. JeurissenJanssen Accountants en Belastingadviseurs is hoofd- en naamsponsor van het evenement.

080402vanwissenhendriksen.gif Dit is het derde achtereenvolgende jaar waarin de Huissense vereniging dit kampioenschap organiseert. Aanleiding daarvoor is vooral het feit dat de jeugdafdeling van de vereniging een explosieve groei doormaakt. Zeven jaar geleden werd de jeugdafdeling opnieuw opgezet. Er zijn veel jeugdspelers bijgekomen en naast de eigen clubtrainers is er een aantal toptrainers ingezet zoals Alexander Baljakin, Alex Mathijsen en Johan Krajenbrink. De resultaten blijven dan ook niet uit. Voor dit NK pupillen hebben zich maar liefst twee Huissense deelnemers geplaatst. Dat zijn Pepijn van den Brink en Lisa Aleven.
De opening van het JeurissenJanssen NK voor pupillen vindt plaats op maandag 28 april om 13.15 uur in ’t Koelhuis. Daar doet wethouder Joosten van de gemeente Lingewaard, geassisteerd door een vertegenwoordiger van de hoofdsponsor, de openingszet aan het bord van een der Huissense deelnemers.
Op dinsdag en donderdag  is er steeds om 10.00 uur en 14.00 uur een ronde. Op woensdag en vrijdag wordt er een ronde gespeeld om 10.00 uur. Op zaterdag 3 mei is de slotronde, eveneens om 10.00 uur. Dan zijn er vanaf 11.00 uur demonstraties door Johan Krajenbrink en Alex Mathijsen. Om 13.30 begint de officiële afsluiting van het toernooi. Dan vindt de prijsuitreiking plaats in aanwezigheid van de toernooisponsor, burgemeester De Vries en de heer J. Linssen, lid van het hoofdbestuur van de KNDB, die tevens het evenement zal afsluiten. Alle onderdelen van het kampioenschap zijn voor iedereen gratis toegankelijk en belangstellenden zijn van harte welkom.