JeurissenJanssen schooldamkampioenschap voor Lisa Aleven en Luka Wissink

071114schooldammen2.gif

Het JeurissenJanssen schooldamkampioenschap van de gemeente Lingewaard wordt elk jaar in oktober en november gespeeld. Het is verdeeld in een kampioenschap voor teams en een individueel kampioenschap. Afgelopen woensdag werd het individuele kampioenschap verspeeld.

Bij de pupillen waren tien inschrijvingen. Aan het einde van een spannende dammiddag kwam Lisa Aleven als winnares naar voren. Zij won al haar partijen en vergaarde veertien punten. Tweede met twaalf punten werd Sil Spieard, die alleen verloor van Lisa maar zijn overige tegenstanders versloeg. De strijd om de derde plaats was bijzonder spannend, want uiteindelijk behaalden Rikke Ponger, Guido Janssen, Theo Hendriks en Nicole Muller alle vier acht punten. Doordat Rikke het hoogste aantal weerstandspunten had werd hij de uiteindelijke winnaar van de beker voor de derde plaats.

Bij de jongste categorie, de welpen, waren 20 inschrijvingen. Luka Wissink wist al zijn partijen te winnen en werd dus met veertien punten winnaar van de kampioensbeker. Vervolgens waren er drie spelers met tien punten, zodat ook hier weer de weerstandspunten een beslissing moesten brengen. Tessa Aleven kwam als beste uit de bus met 64 weerstandspunten en kreeg dus de tweede prijs. De derde prijs ging naar Ivor Verschore met 63 weerstandspunten. Lion van den Heuvel kwam met 59 weerstandspunten op de vierde plaats en viel dus net buiten de prijzen.