Johan Krajenbrink wint Open NK Dammen

Maar liefst 112 deelnemers traden aan in het  Open Nederlands  Kampioenschap dammen in Nijmegen.  Na 10 rondes wist Johan Krajenbrink van Damvereniging VBI de titel te veroveren.

De speler van het eerste team van het Huissense club startte het toernooi uitstekend door drie achtereenvolgende overwinningen. Een aantal remises tegen collega- internationaal grootmeesters en nog twee overwinningen verder bracht hem in de voorlaatste ronde gelijk aan kop met Cor van Dusseldorp uit Rijswijk, die een verrassend en voortreffelijk toernooi speelde.

In de laatste ronde speelden beide titelkandidaten tegen elkaar.  In een zinderende finale wist Johan zijn mede-titelkandidaat de loef af te steken.  Met  sterk spel  en een combinatie aan het eind dwong Johan zijn tegenstander op de knieën. Uiteindelijk eindigde hij met 16 punten en twee punten voorsprong op zijn naaste belagers.

In totaal namen 9 spelers van Damvereniging VBI aan dit evenement deel.  Alexander Baljakin werd op twee punten achterstand 5e . De derde deelnemer van het eerste team van Damvereniging VBI, Geert van Aalten (vorig jaar nog 3e )  werd teleurstellend 20e. De overige Huissenaren eindigden tussen de 28e en 89e plaats.

Alles over het Open NK 2012: site Nijmegen Open