Damvereniging VBI huldigt haar leden


De winnaar van de onderlinge competitie van Damvereniging VBI wordt elk jaar beloond met de titel van Kampioen van Huissen. Het meest actieve lid van het eerste team van de vereniging is zonder twijfel Geert van Aalten. Hij is een vaste deelnemer aan deze onderlinge competitie en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij van jaar op jaar dit kampioenschap verovert.

Tweede werd dit jaar voor het eerst juniorspeler Pepijn van den Brink, die een vaste speler is van het tweede team van de vereniging. De derde plaats was voor Theo Berends, al tientallen jaren een sterke kracht voor de vereniging. Vroeger was hij een vaste keus voor het eerste team, maar sinds een aantal jaren is hij een steunpilkaar voor de tweede editie.

Behalve aan het Huissens kampioenschap wordt in de jaarvergadering van juni aandacht gegeven aan een lid van de vereniging die zich de afgelopen tijd in bijzondere mate verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging op een andere wijze dan in wedstrijdverband. Dit jaar werden twee leden daarvoor gekozen, Piet Verhaegh en Jos Lamers. Sinds een aantal jaren zijn zij de vaste trainers van de beginnende jeugd en zij staan dus aan de poort van de vereniging. Door hun enthousiaste en stimulerende activiteiten dragen zij in bijzondere mate bij aan de aanvoer van nieuwe aanwas voor de vereniging. Zij werden beiden beloond met de Hent van Deelen-bokaal. Deze is genoemd naar een bekende oud-voorzitter van de Huissense damvereniging.