Jozef Linssen (KNDB) over het NK pupillen 2007

Allereerst wil ik starten met felicitaties! Aan alle deelnemers! Immers jullie hebben je geplaatst voor de NK-finale Pupillen Algemeen KNDB. Dat is niet mis, daarvoor heb je een lange weg afgelegd, via districten, via provinciale bonden, via halve finales naar de finale.

Het is belangrijk binnen de damsport dat er zo’n mooi evenement is. Het is belangrijk voor de damsport dat er jonge mensen dammen. Het is belangrijk voor de damsport dat er een groot enthousiasme is. En jullie hebben dat enthousiasme en jullie dammen met heel veel plezier. Je mag er best voor uitkomen dat je damt. Dammen is tenslotte een heel mooie sport. De kampioen straks mag het best van de daken schreeuwen: "ik ben Nederlands Kampioen dammen". Wie doet dat na?

Maar nu de wedstrijden. Damvereniging VBI organiseert dit jaar deze finale en jullie zijn in heel goede handen. Damvereniging VBI is een vooraan­staande vereniging, niet alleen in Gelderland, maar ook in Nederland. De vereniging speelt op het hoogste niveau en blaast daar elk jaar een toon­tje mee.

Bovendien is er een gedegen jeugd­opleiding met goede en gediplomeerde trainers. De vereniging heeft een groot aantal jeugdleden. Jullie zullen kennis maken met een aantal van hen. Dam­vereniging VBI staat garant voor een mooi toernooi, een mooi aantal dagen.

Het toernooi moeten jullie zelf maken, de wedstrijden en de spanning ook. Daar hoort ook wel eens verliezen bij, dat gebeurt nou eenmaal in de sport. Zet je snel over een verliespartij heen, haal even diep adem en begin met de volgende ronde vol goede moed.

Ik wens jullie sportieve, spannende en gezellige dagen toe in Huissen!

Jozef Linssen
coördinator jeugdzaken van de KNDB