Juniorenteam Damvereniging VBI derde van Nederland

Harderwijk was op 3 december het toneel van het NK voor jeugdteams. Damvereniging VBI nam deel met vier teams: ̩̩n team per leeftijdscategorie (welpen, pupillen, aspiranten en junioren). Alleen WSDV Рnatuurlijk Рnam ook deel met vier teams. Vorig jaar wist Damvereniging VBI nog beslag te leggen op het goud bij de aspiranten en het zilver bij de pupillen. Dit jaar was de oogst veel magerder: alleen het juniorenteam haalde het erepodium.

Het juniorenteam, bestaande uit Dirk Joosten, Pepijn van den Brink en Richard Kempen, kon tot voor twee ronden voor het einde de strijd met de latere kampioen DTC Hijken volhouden. In het onderlinge duel was Hijken duidelijk de sterkste. Het Huissense team werd uiteindelijk derde.
Het aspirantenteam verscheen noodgedwongen met maar met drie van de vier spelers achter de borden. Dit team, bestaande uit Lotte. Lisa en Tessa Aleven deed het desondanks erg goed. Wedstrijdpunten werden niet gescoord – het valt niet mee elke wedstrijd met een 2-0 achterstand te beginnen – maar individueel bereikten de drie zusters heel wat. Met een vierde-bordspeler was een hogere klassering zeker bereikbaar. Petje af voor Lotte, Lisa en Tessa.
Het welpenteam en het pupillenteam werden vooral ingeschreven om ervaring op te doen. Beide teams bestonden uit eerste- of tweedejaars. Individueel werden nog wel successen geboekt, maar de teamprestaties bleven daarbij achter. Lage klasseringen waren het gevolg, maar niemand vond dat echt erg.
Het Welpenteam bestond uit Anna Wouters, Simon Wouters, Eline Philip en Ayhan Aaldering.
Het Pupillenteam bestond uit Jan Borgers, Mohamed Hassan, Simon Kruit en Jordi vanm Sommeren.
Het was een leuke en ook leerzame dag voor onze jongste leden! Hieronder de nodige foto’s ter illustratie (met dank aan de fotografen Hans de Knikker, Paul Visser en Maaike Kamer).