Lingewaards schoolteam in de prijzen

door Marije ter Maat

Zaterdag 27 januari was de halve finale van Gelderland voor het schooldammen. Bij de welpen deden 3 teams mee uit de gemeente Lingewaard, 2 teams van IKC Binnenstebuiten en 1 team van IKC De Regenboog.

De meiden van het team van Binnenstebuiten wisten een mooie 3e plaats te bemachtigen en zijn hiermee door naar de Gelderse finale. Ook het team van de Regenboog wist met een 5e plek de volgende ronde veilig te stellen. Ondanks goede partijen wist het andere team van Binnenstebuiten niet door te dringen tot de finale.

Lingewaard werd bij de pupillen vertegenwoordigt door kinderen van de Borgwal. Voor het eerst moesten zij met een klok dammen en dat is best spannend! Ze hebben er voor gestreden en hadden sterke tegenstanders, dit laatste zorgde ervoor dat ze gestrand zijn in de halve finale. Goed gedaan allemaal!

Voor de jeugd die ook graag wedstrijdjes wil dammen zonder lid te zijn van een vereniging, zaterdag 10 februari vanaf half 2 is de Regiocup in Huissen. Je bent van harte welkom! Opgeven via [email protected]