Damvereniging VBI viert 90-jarig jubileum

door Joop Hendriksen

Op 5 januari 1934 werd Damvereniging Huissen opgericht in het Gochse Koffiehuis. In dit jaar bestaat de vereniging dus 90 jaar. In deze periode werden 14 landstitels behaald en een 15e titel lonkt.

Uiteraard zal dit feit gevierd worden met een aantal damevenementen.

Als eerste activiteit wordt op 14 april een reünie georganiseerd. Iedereen die in het verleden met de club te doen heeft gehad als lid is daarbij welkom. Ook de sponsors en een aantal oud-sponsors worden uitgenodigd.  Van tevoren aanmelden is gewenst in verband met de voorbereidingen. Zo mogelijk dient men zich aan te melden vóór 1 april op het emailadres: [email protected].

Programma
14.00 uur – 15.15 uur inlopen/opening
15.15 uur – 15.45 uur lezing Johan Krajenbrink
15.45 uur – 16.15 uur pauze borrelen/hapjes
16.15 uur – 16.45 uur dampubquiz
16.45 uur – 18.00 uur pauze borrelen/hapjes
18.00 uur sluiting

Er zullen twee nationale kampioenschappen voor jeugdspelers worden gehouden. De Huissense Europese jeugdkampioen Fleur Kruysmulder zal deelnemen aan het junioren-NK voor meisjes. Daarnaast zal het NK-aspiranten worden georganiseerd. Deze toernooien worden van 6 t/m 11 mei gehouden in ’t Koelhuis.

Het persoonlijk damkampioenschap van Gelderland is al 13 jaar niet meer georganiseerd. Damvereniging VBI wil van de gelegenheid gebruik maken om dit evenement nieuw leven in te blazen. Dit kampioenschap zal plaatsvinden in de periode maart/april van dit jaar.

De feestelijkheden worden afgesloten met de organisatie van een Huissense Damnacht. Deze zal plaats hebben op een nader vast te stellen datum in  november.