Lotte Aleven geplaatst voor het NK pupillen

door Jo Weijman

070407lottehfpup.jpgLotte Aleven heeft zich in Tilburg met een vierde plaats in de halve finale van Nederland voor pupillen toegang verschaft tot het Nederlands kampioenschap voor pupillen. Dat NK wordt van 1 tot en met 5 mei gehouden in ’t Koelhuis te Huissen.
Lotte behaalde acht punten uit zeven wedstrijden en werd gedeeld vierde, maar definitief vierde op weerstandspunten. De halve finale in Tilburg werd gewonnen door titelkandidaat Thijs van den Broek met dertien punten.
Pepijn van den Brink en Richard Kempen uit Huissen werden respectievelijk zesde en twaalfde in de halve finale te Bunschoten. Pepijn was er wel heel dicht bij met een gedeelde vierde plaats, op weerstandspunten gedeelde vijfde en op SB zesde. Hij speelde een ongelukkig toernooi door de eerste ronde de onderste van de uiteindelijke ranglijst, met 0 punten, te treffen, waardoor hij in weerstandspunten en SB altijd in het nadeel was.
Toch had Pepijn de plaatsing in eigen hand. In de zesde ronde speelde hij tegen de winnaar van deze halve finale, Joris Ketelaars. Pepijn stond beter, miste in tijdnood een eenvoudige remise en verloor.
Na deze ronden stonden zeven spelers met zeven punten op de derde plaats en was de paring voor de laatste ronde beslissend. Marc den Hartog hoefde niet tegen Joris Ketelaars, won eenvoudig en werd daarmee derde. Marc Wiegerinck moest wel tegen Joris. Hij verloor en werd daarmee uiteindelijk slechts elfde.
Pepijn moest tegen de nummer twee, Rutger Oskam. Hij miste in het eindspel tot tweemaal toe een winnende variant en speelde uiteindelijk remise, waarmee hij de finale van Nederland net mis liep. 

Lonneke Standhardt is in de halve finale van Nederland voor aspiranten meisjes in haar groep zevende geworden en is daarmee uitgeschakeld voor de finale van Nederland voor meisjes.