Lotte gehuldigd

joostenlotte.gifTijdens de afsluitende avond van het Huissense damseizoen werd nationaal damkampioene pupillen meisjes Lotte Aleven gehuldigd in verband met haar bijzondere prestatie. Lotte had ook vorig jaar al de titel bij de welpen in de wacht gesleept, maar moest dit jaar in de hogere leeftijdsklasse uitkomen. Deze klasse bestaat uit de dammers van 11-13 jaar en bevat dus drie leeftijdsjaren. Meestal gat de titel dan uit naar een speelster uit het hoogste leeftijdsjaar. Dit jaar was het voor het eerst dat een eerstejaars de titel veroverde.

Wethouder Bud Joosten was namens het gemeentebestuur aanwezig. Hij prees het bijzondere talent en het doorzettingsvermogen waarvan Lotte blijk geeft en wenste haar veel succes voor de toekomst. Uiteraard was er ook een presentje voor haar.

 

pietlotte.gifOok voorzitter Joop Hendriksen van damvereniging Heijting Huissen feliciteerde Lotte met haar nieuwe kampioenschap en spoorde haar aan op deze weg door te gaan. Piet Levels, een der oudste leden van de vereniging, bood Lotte naast zijn felicitaties ook het door hem geschreven boek "Symfonie van damfragmenten" aan.

Het behalen van de nationale titel geeft Lotte tevens recht op deelname aan de Europese Jeugdkampioenschappen, die in de eerste week van augustus in Tallinn (Estland) worden gehouden.