Alexander Baljakin kampioen van Huissen 2006

Tegen het einde van het damseizoen worden elk jaar de laatste wedstrijden gespeeld in de verschillende onderlinge competities die de Huissense damvereniging telt. Dit jaar zijn het tevens de laatste titels die onder de naam van Heijting Huissen werden verspeeld. Met ingang van 29 juni vindt de overdracht naar de nieuwe hoofdsponsor plaats. Dan zal de vereniging ‘Damvereniging VBI‘ gaan heten.

Voor het eerst sinds een aantal jaren speelden enkelen van de eigen topspelers weer mee in het gevecht om de Huissense titelstrijd. Dat kwam in de ereklasse ook tot uitdrukking. Huissens kampioen en tevens winnaar van de Bart van Aalten-bokaal werd Alexander Baljakin met 14 punten uit 8 wedstrijden. Tweede werd Gérard Jansen met 12 punten en derde Geert van Aalten met 11 punten.

In de Hoofdklasse bleek Rob Schrooten de sterkste. In 9 partijen verzamelde hij 15 punten. Hij won daarmee de Jan Edink-bokaal. Tweede werd Theo Willemsen met 12 punten en de derde plaats was voor Emiel Leijser met 11 punten.

De eerste klasse kwamen voor het eerst sinds jaren de jeugdspelers sterk naar voren. Willem Hoek werd kampioen en winnaar van de Hent van Deelen-bokaal met 10 punten uit 7 partijen en Dirk Joosten werd derde met 9 punten. Tussen de jeugdspelers posteerde zich Jan Segeren met een goede tweede plaats. Hij scoorde een gelijk aantal punten als de winnaar, maar het onderlinge resultaat was bepalend voor de volgorde.

Naast de bokalen voor het behaalde resultaat is er de Joop Niels-bokaal. Deze wordt uitgereikt aan het lid dat zich op andere wijze opvallend verdienstelijk heeft gemaakt. De bokaal ging naar Leen de Rooij.

De complete eindstanden (ook van de voorronden): onderlinge competitie.