Luka Wissink derde van Gelderland bij de pupillen

Luka Wissink had geen moeite zich te plaatsen voor de halve finale dammen van Nederland voor pupillen. Voortdurend draaide hij in het kampioenschap van Gelderland, dat in Wageningen gespeeld werd, mee in de top van het klassement.

Na de voorlaatste ronde had Luka zich opgewerkt naar de tweede plaats. In de slotronde moest hij aantreden tegen de winnares Gerlinda Schaafsma. De spannende partij ging lange tijd gelijk op, maar in het middenspel maakte Luka een grote fout. Toen zijn tegenstandster grote moeite bleek te hebben met het maken van de juiste beslissingen, vocht Luka toch door. Met een handigheidje wist hij ten koste van een paar schijven door te breken en toen de remisehaven in zicht kwam, bood Gerlinda, die regelmatig moeilijkheden had met haar klok, remise aan. Luka eindige met 13 uit 9 slechts een punt achter de kampioen op de derde plaats.

Sil Spieard voldeed aan de verwachtingen. Na een mislukte start met twee nederlagen knokte hij zich terug en eindigde met 9 uit 9 in de middenmoot. Daymian van Sommeren, die onder zijn niveau presteerde, wist zich als derde Huissense speler te plaatsen voor de halve finale van Nederland.
Todor Wissink, die als welp ervaring in de pupillencategorie opdeed en Tessa Aleven, die een volslagen offday had, maar al een finaleplaats bij de meisjes in de wacht had gesleept, vielen buiten de boot voor een halvefinaleplaats. Opvallend was het hoge niveau dat in dit kampioenschap werd gehaald. Ook in de lagere regionen werd er weinig geblunderd.