Magere overwinning Damvereniging VBI

door Joop Hendriksen

Na twee competitierondes lijkt er in de landelijke ereklasse geen sprake meer te zijn dat er vier clubs zijn die de dienst uitmaken. Een aantal voorheen zwakkere teams heeft zich versterkt en er moet door iedere club geknokt worden voor de punten. Dat gold ook voor Damvereniging VBI tegen DHC Hoogeveen.

Het krachtverschil bij Alexander Baljakin was groot en hij overspeelde zijn veel zwakkere tegenstander. Daarna werd het moeilijker. Odin Mol kwam niet goed uit de verf en al vroeg was de spanning eruit. Een gelijkwaardige remise was het resultaat. Ook Wouter Ludwig kreeg geen kansen en moest berusten in een terechte remise.

De Europees kampioene aspiranten meisjes Fleur Kruysmulder viel in en liet weer eens zien dat haar niveau snel stijgt. Zij boekte een goede remise tegen een aanzienlijk hoger gekwalificeerde tegenstander. Jos Stokkel kwam goed uit de opening en leek even goede kansen te hebben. Tegen een gelijkwaardige tegenstander kreeg hij het niet rond. Gérard Jansen kwam in  de problemen en mocht in het eindspel tevreden zijn met remise.

Toine Brouwer belandde in een klassieke partij zonder spanning en ook dat liep uit op remise. Johan Krajenbrink had wel wat voordeel maar dat was niet genoeg voor de overwinning.  Joost Hendriksen was de tweede invaller. Hij was niet bang om in de aanval te gaan maar kwam niet door de sterke verdediging van zijn tegenstander heen. Fred de Koning kwam wel in een nadelig eindspel terecht maar wist alles binnen de grenzen te houden.

Zo werd de eindstand bepaald op 11-9 voor Damvereniging VBI.