Makkelijke middag Damvereniging VBI 2 tegen derde team

In de tweede ronde speelden Damvereniging VBI 2 en Damvereniging VBI 3 tegen elkaar. Het werd 16-4… voor het tweede.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

Het tweede team van DV Huissen had in de tweede ronde van de competitie een makkelijke wedstrijd tegen het gepromoveerde derde team, zoals te verwachten was overigens. Het werd maar liefst 16-4.

Dirk Joosten en Joppe Lemmen hoefden zich niet in te spannen en zorgden voor een snelle 4-0 voorsprong. Ralf Veenings zorgde voor de derde overwinning via een leuke combinatie tegen Henk Kemperman. Rob Schrooten kreeg een mooie aanval op het bord en gaf Albert Pathuis weinig kansen. Invaller Henny van Aalten had licht nadeel in zijn partij tegen Ton Berends, maar kon eenvoudig een punt binnen halen.
De enige nederlaag kwam op naam van Jo Weijman tegen Leen de Rooij. Jo kwam in de problemen wat hem veel tijd kostte. Voor de vijftigste zet viel zijn vlag. Bas van Engelen speelde een partij met wisselende kansen met remise als resultaat. Arno Arends voerde de druk op in het middenspel, Theo Willemsen koos voor het verkeerde plan en moest de punten inleveren. Emiel Leijser en Marcel Janssen moesten flink aan de bak. Nauwkeurig gespeelde eindspellen leverden hen alsnog de winst .
Na twee ronden staat het tweede team met WSDV en Gorinchem aan kop. GDC uit Gorinchem is 25 oktober de volgende tegenstander. Het derde team wacht nog op de eerste overwinning, maar de hoop op klassenbehoud is nog lang niet vervlogen.