Meisjes domineren persoonlijk JeurissenJanssen schooldamkampioenschap

061115schooldammenindividueel.gifWoensdag 15 november organiseerde damvereniging VBI het persoonlijk JeurissenJanssen schooldamkampioenschap 2006 van de gemeente Lingewaard in het Koelhuis te Huissen. Er werd dit jaar door 24 schooldammertjes gestreden om de prijzen. De meisjes kwamen bijzonder goed voor de dag. Zij behaalden op één na alle prijzen. De zusjes Aleven werden beiden kampioen in hun klasse.

Bij de welpen (t.m. groep 6) hadden Lisa Aleven en Sil Spieard na de reguliere wedstrijden beiden een totaal van 12 punten uit zeven wedstrijden op het scorebord gebracht. In de barrage moest Sil het onderspit delven en Lisa mocht de eerste prijs mee naar huis nemen. De derde prijs werd gewonnen door Demi Lukassen met 9 punten uit 7 wedstrijden. De vierde plaats was voor Rikke Pongerd met 8 punten en Michelle Kway werd vijfde met 7 punten. Op een gedeelde zesde plaats eindigden Jesse Spieard en Michelle van den Beld met 4 punten. Achtste en laatste werd Stan Stappershoef.

Bij de pupillen (groep 7 en 8) was Lotte Aleven de sterkste. Zij behaalde 14 punten uit zeven wedstrijden en werd daarmee pupillenkampioen. Een goede tweede prijs ging naar Wencke Standhardt met 12 punten uit zeven wedstrijden. Zij moest alleen in Lotte haar meerdere erkennen. De derde prijs was voor Petra Radosavljevic met 10 punten. Op een gedeelde vierde plaats eindigden Wesley Berends, Demi Nijhuis, Chiem Pilecker en Koen van de Sluis met 8 punten.
Achtste werd  Nicolette Buurman met 7 punten. De gedeelde negende plaats was voor Nicole Muller, Jordy Melchers, Theo Hendriks, Koen Maasman en Jasper van Meerten met 6 punten. Veertiende werd Dirk de Vries met 3 punten, vijftiende Naomi van Leeuwen en zestiende en laatste werd Joep Geene.