Willem Hoek wint jeugdtoernooi in Bennekom

Zaterdag 18 november werd in Bennekom het Herman van Silfhout jeugdtoernooi georganiseerd. Damvereniging VBI was met 15 jeugdspelers vertegenwoordigd. Er werd in vier leeftijdscategorieën gespeeld n.l.: welpen, pupillen, aspiranten en junioren. Het was een zwaar toernooi, omdat er acht ronden gespeeld werden en de laatste ronde pas om 17.00 uur begon. Vooral in de jongste categorie, de welpen, sloeg de vermoeidheid toe.
Bij de welpen waren er 36 deelnemers. Lisa Aleven veroverde met 12 punten een gedeelde vierde plaats, maar werd zij op weerstandspunten vijfde in de rangschikking. De andere welpen van damvereniging VBI spelen dit jaar voor het eerst de jeugdwedstrijden buiten Huissen en zij hebben het goed gedaan. Luka Wissink werd met 8 punten gedeelde zestiende, Nicole Muller met 7 punten gedeelde tweeëntwintigste, Willemijn Derksen met 6 zesentwintigste en Daymian van Sommeren met 5 punten eenendertigste.
Bij de pupillen waren er 50 deelnemers. De Huissense toppers Lotte Aleven en Pepijn v d Brink waren afwezig omdat zij deelnamen aan de centrale training van de KNDB. Richard van Kempen deed het uitstekend. Hij werd met score van plus 2 gedeeld tiende met 10 punten. Ronald Neijenhuis, Lonneke Standhardt en Wencke Standhardt werden met 9 punten gedeelde zestiende. Gedeelde tweeëntwintigste met 8 punten werden Gerard Straatman, Petra Radosavljevic en Elle Straatman. Joep van Geelen speelt pas voor het eerste jaar en deed het uitstekend, hij werd met 7 punten gedeelde dertigste.
Willem Hoek kwam van alle Huissense spelers het beste uit de bus. Hij speelde geconcentreerd en behaalde de eerste plaats bij de aspiranten met 13 punten. Dirk Joosten werd met 9 punten vierde in het veld van 10 deelnemers.