Met Max Douwes de oorlog door

door Leen de Rooij

Er lag een enorme stapel problemen van Max Douwes op me te wachten, toen ik in 1998, na zijn dood, zijn nalatenschap mocht ontvangen. Eerst ben ik toen begonnen met de problemen die hij in de jaren voor zijn overlijden had gemaakt. Dat resulteerde in drie boekjes: “Maximaal 90/91”, “Maximaal 92/93” en “Maximaal 94/98”.

De werkstukken die Max vóór 1990 maakte, zijn noodgedwongen een tijdje blijven liggen. Een paar jaar geleden besloot ik om bij het begin te beginnen. Er lagen een flink aantal diagramboekjes op me te wachten, waarvan de eerste waarschijnlijk dateerde van 1938. Pas na 1940 noteerde Max de jaartallen bij zijn problemen. Inmiddels heb ik alle boekjes doorgewerkt met Max’ problemen uit de oorlog.

Lees het complete artikel in pdf