Tessa kampioen van Nederland


Het NK pupillen meisjes in Warffum (Groningen) bleef spannend tot het laatste moment. De beide favorieten, Melanie Voskuil en Tessa Aleven, gingen vanaf het begin van het toernooi tot aan de slotronde  samen aan de leiding. In die slotronde maakte Tessa geen fout, maar ging Melanie pijnlijk onderuit. Na twee jaar is de pupillen meisjestitel weer terug in huize Aleven: Lotte kampioen in 2006, 2007 en 2008; Lisa in 2009.

Tessa begon het toernooi ijzersterk door op de openingsdag (17 mei) alle drie de ronden te winnen. Op de tweede toernooidag ging het mis tegen Rianne Mensinga door een kloknederlaag (in een mindere stand). Op de slotdag wist Tessa knap te winnen van concurrente Melanie en stonden de twee favorieten opnieuw samen aan kop, ver voor de rest van het veld. De kans was groot dat het zou komen tot een barrage tussen de twee meiden.

De twee laatste ronden werden toch nog spannender dan gedacht. In de voorlaatste ronde won Melanie snel en makkelijk, maar had Tessa het moeilijk tegen Ilse Barf. Die maakte na een lange partij een fout, die door Tessa bekwaam werd afgestraft. In de laatste ronde was het Tessa die vrij snel tot winst kwam. Melanie had veel tijd nodig tegen Mabel van Leeuwen, maar kwam uiteindelijk gewonnen te staan. Door in een combinatie te trappen verspeelde ze echter de winstkansen en verloor uiteindelijk zelfs.Tessa kampioen van Nederland pupillen meisjes 2012!

Meer informatie: toernooisite
Foto’s: Bob van der Mark