Mooi slotakkoord derde team

door Peter Litjens

Een mooier affiche is er niet om de laatste ronde te spelen tegen de koploper in 2B. Die moest winnen om kampioen te worden en zo het recht te krijgen promotiewedstrijden te spelen voor een klasse hoger.

Het was DuO 2 dat kampioen werd in deze klasse door te winnen bij HDC/Vechtstreek/DDD CT . Damvereniging VBI 3  speelde gelijk tegen DeZ Laren  waardoor Dez Laren 2e werd en DVVBI  3 als 3e eindigde. Het was een seizoen met veel tegenstand en veel lange partijen , waarbij individuele fouten meestal meteen resulteerden in minder bordpunten. Het waren weer de jeugdspelers bij het derde team die door beide remise te spelen en een blauwe prestatie te noteren flink bijdroegen aan het resultaat.

Cas Schaapveld bereikte remise en een blauwe notering tegen Gerrit Roeterdink in een positionele partij. Ook Jelte Evers scoorde remise en een blauwe prestatie. Jelte kwam na 24 zetten tegen Herman Beuzel een schijf voor. Herman deed wat terug na 41 zetten en kwam gelijk. Remise als uitslag.

Peter Litjens verloor van Alfred van Lenthe door op zet 45 naar het verkeerde veld te spelen. Remco Vredenberg had een gelijk opgaande wedstrijd en speelde remise tegen Egbert Harkink. Jacob Reiffers overzag niet helemaal de gevolgen van een combinatie en kon even later opgeven tegen Hein van Dee.

Tom Knapen taxeerde de stand op zet 38 niet goed door Ralf Veenings dam te laten halen. Even later kon Ralf de overwinning bijschrijven. Ook Ruud de Kooter en Danny Dix hielden elkaar in evenwicht en deelden de punten. Tenslotte was Gerard Boogaars nog bezig tegen Tonny Roeterdink. Dan wordt het spannend in zo’n partij. Remise was voor DeZ Laren genoeg geweest voor de overwinning en het kampioenschap. Dat had gekund op zet 59 door gewoon 24-20 te spelen. Het werd 38-32 en na nog een aantal andere zetten kon Gerad Boogaars een overwinning noteren. Einduitslag 8-8.

Na de laatste wedstrijden kwamen alle 3 de DVVBI-teams naar Huissen waar met spelers en aanhang gezellig  van een heerlijk koud en warm buffet genoten werd.