Mooie overwinning derde team

door Peter Litjens

Bij een uiterst vriendelijk en gastvrij DES Lunteren (keurig gedaan Jaap Heij en Lunteren) stond alles al klaar voor een sportieve ontmoeting tussen DES Lunteren 4 en Damvereniging VBI 3 CT.

De wedstrijd begon met een nederlaag van Jo ten Westeneind die na een afruil een venijnige damzet tegen kreeg. Gelukkig mochten de jeugdspelers van de beide teams tegen elkaar spelen (Silas Schuitemaker tegen Cas Schaapveld en Anton Huibers tegen Jelte Evers).  In beide partijen werd stevig strijd geleverd en bereikte de jeugdspelers remise. Na analyse bleken in beide partijen een paar zetten te zijn gedaan om verder uit te zoeken bij de training.

Daarna bereikte Ruud de Kooter een prima overwinning na een damcombinatie waarbij eerst de tegenstander een dam mocht halen. Gerard Boogaars en Jacob Reiffers hadden bede partijen zonder veel complicaties wat remise opleverde. Jos Lamers moest tegen jeugdspeler Levien Cysouw en Levien deed het lang goed tot het eindspel waarna Jos Lamers zijn partij won.

Tot slot was Peter Litjens nog bezig in zijn partij tegen Michel Hendriksen sr. Deze partij duurde liefst 93 zetten, waarbij beide spelers na 4 uur spelen in het rood belandden. Het werd een slijtageslag, waarbij Michel remise mistte en Peter eerder winst had kunnen boeken. Michel deed nog een claim op remise met de 25 zetten regel (hierbij is het remise als er 25 zetten alleen met dammen is gespeeld), maar had niet in de gaten dat als er weer met een schijf gespeeld is de telling opnieuw begint.

Kortom een wedstrijd met alles erop en eraan die met 10-6 gewonnen werd door DV VBI Huissen CT.