Nipte nederlaag tweede team

door Geert Berends

Na een vlotte overwinning van topscorer Emiel Leijser (een mooie doorbraakcombinatie tegen de ruim 100 ratingpunten meer hebbende Wil van den Braak) en een gelijkwaardige remise van Geert Berends kwam Tilburg terug door Theo van den Hoek.

Na een prima partij van Remco Vredenberg misrekende die zich, waarna zijn slimme tegenstander counterde na een (logisch lijkende) achterloop, waarna de partij niet meer te redden was. Marcel Janssen speelde een riskante opening en nam een damcombinatie waar zijn tegenstander niets van gezien had. Na damafname kwam er een gelijkwaardige remise op het scorebord.

Hierna kwam Tilburg op voorsprong door een overwinning van de sterke Toby Hage tegen Jo Weijman. Theo Berends speelde een sterke partij tegen de Belg Bryan Wollaert, maar misrekende zich, waarna de Belg er als de kippen bij was om de overwinning veilig te stellen. Voorzitter Willem Hoek won door een slimme damcombinatie, waarna Rob Schrooten het niet redde tegen Joerie Hezemans.

Dirk Joosten won in een fraaie partij, waarna de zware last om een punt voor VBI 2 uit het vuur te slepen op de schouders van Martijn Weijers drukte. Ondanks een prima partij van Martijn slaagde hij hier net niet in: remise, waardoor VBI 2 een minimale nederlaag leed.