Onbenutte kansen derde team

door Leen de Rooij

Hoewel de 13-7 nederlaag tegen het Limburgse Eureka aan duidelijkheid niets te wensen overliet, had de uitslag er anders uitgezien als de Huissenaren alle kansen hadden benut.

Leen de Rooij ging tegen de sterkste Eurekaspeler de moeilijkheden niet uit de weg, maar toen hij verzuimde om de opsluiting met gunstig spel te verbreken, werd hij weggespeeld. Tessa Aleven bouwde een prachtige aanvalsstand op, maar een simpel zetje kostte haar een stuk en de partij.

Jo ten Westeneind had een mooie winstmogelijkheid wel gezien, maar de consequenties niet goed doorgerekend en daardoor zag hij ervan af. Nu werd de partij remise. Ralf Veenings wist tegen een zwakkere tegenstander niets te bereiken en verloor de partij uiteindelijk zelfs nog.

Dat Richard Kempen remise aanvaardde, was uitsluitend te wijten aan de druk van de wedstrijdklok. Hij had verreweg het beste van het spel en zou goede winstkansen hebben gehad. Jos Lamers hield tegen een sterkere tegenstander lang stand, maar bezweek uiteindelijk toch onder de druk.

De enige die aan VBI-zijde tot winst kwam was Jacob Reiffers. Hij buitte zijn voordeel goed uit. Op dat moment was er nog steeds een gelijk spel mogelijk, want twee van de Huissense spelers stonden er heel voordelig voor. Piet Verhaagh speelde een goede partij, maar op het  beslissende moment liet hij zijn tegenstander met remise ontsnappen. Theo Willemsen stond daarentegen de hele partij onder zware druk. Toch wist hij nog gemakkelijk de remisehaven te bereiken.

Gerard Boogaars maakte een goede beurt tegen een sterke opponent. In het middenspel wist hij een schijf te winnen, maar het bleek uiteindelijk voor hem te moeilijk om de volle buit binnen te halen. Met een fraai dubbeloffer wist de Eurekaspeler met remise te ontsnappen. Door deze forse nederlaag lijkt VBI 3 de kans op een hoge klassering te kunnen vergeten.