ONS Dubbel NK meisjes dammen 2011 in Huissen

Damvereniging VBI organiseerde de laatste vijf jaar het nationaal kampioenschap dammen voor pupillen. Dit jaar verzocht de KNDB de vereniging om de organisatie van het NK meisjes aspiranten op zich te nemen. De vereniging heeft dit met veel genoegen gedaan, zeker omdat de beide Huissense topmeisjes Lotte en Lisa Aleven in deze hogere leeftijdscategorie (14-16 jaar) vallen.

Vanwaar de naam: ONS Dubbel NK meisjes 2010? Het toernooi bestaat uit twee delen. De vereniging ging ook graag in op het verzoek van de KNDB om het NK meisjes welpen (onder de 11 jaar) te organiseren. Damvereniging VBI zal in dit kampioenschap eveneens met enkele speelsters vertegenwoordigd zijn.

Het toernooi wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van ONS accountants en belastingsadviseurs. Het belooft evenals vorige jaren een interessant evenement te worden. Het aspirantenkampioenschap gaat tussen zestien deelneemsters. Bij het welpenkampioenschap is het definitieve aantal deelneemsters nog niet bekend, maar dat zal waarschijnlijk rond de 25 zijn.

Behalve een intensief speelprogramma is er ook aandacht voor de nodige ontspanning. Er is een Italiaanse maaltijd bij Ristorante Roma, volleybal in sporthal De Kuul en een speciaal evenement, nog nader in te vullen.

Het aspirantenkampioenschap wordt gehouden van 2 tot en met 7 mei in ’t Koelhuis te Huissen. De welpen, waarbij de partijen veel korter duren, spelen alleen op zaterdag 7 mei.
De toegang is gratis en belangstellenden zijn van harte welkom. Het programma met speeltijden en overige informatie kan men raadplegen via een aparte site: ONS Dubbel NK meisjes 2011.