ONS Schooldamkampioenschap 2020

Andere opzet werd een succes

 

Dit jaar werd vanwege de coronamaatregelen het ONS Schooldamkampioenschap Lingewaard niet met viertallen gespeeld. Dat zou te veel gedoe geven met kinderen en volwassenen door elkaar en te dicht op elkaar, lastig voor de organisatie maar ook voor de scholen. Damvereniging VBI besloot daarom alleen individuele toernooien te spelen.

De schoolkinderen werden verdeeld over drie groepen. Natuurlijk werd er gespeeld ’t Koelhuis in Huissen, het mooie clubhuis van Damvereniging VBI (en andere verenigingen). Het plezier spatte ervan af tijdens de drie woensdagmiddagen dammen. Ook de aanwezige jeugdleiders genoten volop van soms razend interessante en spannende dampartijen.

De damvereniging had dankzij de steun van ONS Accountants een prachtig Sinterklaascadeau voor de jonge dammers. Iedere deelnemer kreeg een leuk kleurig magnetisch dambord en er waren natuurlijk ook bekers te winnen.

De mooiste partij werd gespeeld door Fabian Doeze Jager. Hij maakte het de gevorderde dammers soms erg moeilijk. Fabian werd dan ook eerste in groep 7/8  gevolgd door Maxime Dumont en derde werd Noud Slok. In de groep gevorderden werd Cas Schaapveld ongeslagen kampioen, gevolgd door Ruben Kant en derde werd Zep van Zwaaij. In de groep jongste beginners Manual Kant eerste, tweede werd Daan Bosman en derde de jongste fanatieke deelnemer Fedde Schaapveld.

Op de foto zien we de bekerwinnaars. De meeste deelnemers gaan nu ook op donderdagavond dammen van 19.00 uur tot 20.00 uur in ’t Koelhuis. Iedereen is van harte welkom om gratis 10  damlessen te komen volgen, ook beginners die niet hebben deelgenomen aan dit ONS schooldamkampioenschap.