ONS schooldamkampioenschap Lingewaard doorslaand succes

081125schooldammen.jpgElk jaar organiseert Damvereniging VBI het schooldamkampioenschap van de gemeente Lingewaard. Het viertallen schooldamkampioenschap vormt de hoofdmoot van het jaarlijkse schooldamkampioenschap. Het evenement wordt gesponsord door ONS accountants en belastingadviseurs. Dit is de nieuwe naam van JeurissenJanssen accountants en belastingadviseurs, dat al jaren tekent voor de financiële kant van het evenement.

Het ONS viertallen schooldamkampioenschap
ons.gifHet viertallen kampioenschap begon met de voorrondes waaraan dit jaar maar liefst 39 teams deelnamen. In de onderbouw (tot en met groep 6) namen 20 teams deel en in de bovenbouw (groep 7 en 8) 19 teams. In totaal waren maar liefst 160 spelertjes actief. Er werd gespeeld in poules van tien teams, waarvan de eerste vier doorgingen naar de finale.

081125schooldammen2.jpgWoensdag 19 november werd de finale gespeeld in ’t Koelhuis te Huissen. Bij de onderbouw  waren het eerste team van de Jozefschool en het eerste team van de Zilverzwaan het sterkst met ieder 12 punten. Zij speelden beide twee maal gelijk en wonnen alle andere wedstrijden. Nadat alle regels waren toegepast  kwam Jozefschool 1 als winnaar uit de bus. Derde werd Drieluik 1 met 11 punten. Zeven van de acht teams in de finale plaatsten zich voor de finale van District Zuid van de Gelderse Dambond.

081125schooldammen3.jpgBij de bovenbouw was Jozefschool 1 oppermachtig, zij wonnen al hun wedstrijden. Om de tweede plaats werd geduelleerd tussen de Marang uit Angeren en het Drieluik uit Huissen. Marang 1 werd uiteindelijk tweede met 11 punten en Drieluik 1 derde met 10 punten. Ook bij de bovenbouw plaatsten zich zeven teams voor de districtfinale.
De prijzen werden uitgereikt door Johan Krajenbrink, technisch directeur en speler van het eerste team van Damvereniging VBI.

Het ONS persoonlijk schooldamkampioenschap
081125schooldammen4.jpgZowel bij de welpen (tot en met groep 6) als bij de pupillen (groep 7 en 8) hadden zich 14 deelnemers aangemeld. Het was niet verwonderlijk dat bij de welpen de strijd werd beheerst door een drietal spelers die al lid zijn van Damvereniging VBI. Rick Meeuwsen wist het kampioenschap overtuigend in zijn voordeel te beslissen door alle wedstrijden te winnen. Todor Wissink werd tweede en Tessa Aleven derde. Van de niet-clubleden was Calvin Kway de sterkste met een vierde plaats voor Peter v.d. Berg en Eddie Gerichhausen.
Ook bij de pupillen voerden de leden van Damvereniging VBI de boventoon. Lisa Aleven werd kampioen door alle wedstrijden te winnen. Daymian van Sommeren werd tweede en Sem Derksen, na een spannende laatste ronde, derde. Van de niet clubleden was Jeroen van de Zaag de beste met een zevende plaats, voor Daphne de Leeuw en Magnus Leus.