ONS. Schooldamkampioenschap van Lingewaard

ONS. schooldamkampioenschap
De Boemerang de grote winnaar

Elk jaar organiseert Damvereniging VBI in november het schooldamkampioenschap van Lingewaard. Er wordt gestreden door schoolviertallen in twee toernooien: groep 5-6 en groep 7-8. Dit jaar deden 76 kinderen mee in 19 teams.

 

Natuurlijk is dammen een denksport en die sport doe je meestal in stilte. Op twee woensdagmiddagen in november is dat bepaald niet het geval. Het is een gezellige boel in ’t Koelhuis. Het getwetter van kinderen en het gekletter van damschijven vullen de damzaal.

In groep 5-6, de jongste categorie, is het al vrij snel duidelijk dat De Boemerang kampioen zal worden. De vraag is vooral: welk team. De Boemerang heeft drie teams ingeschreven en die strijden om het goud. Uiteindelijk wordt De Boemerang 2 kampioen. Het team verliest maar een keer en scoort een punt meer dan De Boemerang 1 en De Boemerang 3.

In groep 7-8 gaat de strijd tussen De Boemerang en De Borgwal uit Bemmel. Lange tijd gaat de strijd gelijk op, maar De Boemerang weet uiteindelijk een gaatje te slaan, het team scoort 2 wedstrijdpunten meer. De Abacus uit Huissen wordt knap derde, maar met een behoorlijke achterstand in punten.

Naast het viertallentoernooi is er ook een persoonlijk schooldamkampioenschap. Dat wordt deze week gespeeld. Ook dan is ’t Koelhuis weer het toneel van kindergetwetter en schijvengekletter.