Spetterende dammiddag voor de schooljeugd

ONS schooldamkampioenschap
Spetterende dammiddag
individueel kampioenschap

Maar liefst 45 kinderen waren afgelopen woensdag op het individueel  ONS schooldamkampioenschap afgekomen! Het kampioenschap werd natuurlijk in ’t Koelhuis gespeeld. Damvereniging VBI zorgde voor de organisatie. ONS accountants en belastingadviseurs zorgde voor de financiële ondersteuning.

Bij de kinderen van groep 5 en 6 deden 27 kinderen mee. De strijd was superspannend! Uiteindelijk gaven de weerstandspunten de doorslag. Ruben Kant werd derde, Zep van Zwaay tweede en Cas Schaapveld werd kampioen.
Allemaal behaalden ze 10 punten uit 7 partijen, maar Cas had het hoogste aantal weerstandpunten. Dat betekent dat hij een iets zwaarder programma had met sterke tegenstanders.

18 kinderen hadden zich ingeschreven bij de kinderen van groep 7 of 8. Ook hier was de strijd erg  spannend. Maar liefst 5 spelers eindigden gelijk op de derde plaats. Bas Vermaak scoorde echter de meeste weerstandspunten. Hij werd dus derde.

Een heel mooie tweede plaats was er voor Fleur Kruysmulder met 12 punten uit 7 partijen. Onbetwiste koning was echter toch Raf Neuhaus. Hij slaagde erin alle partijen winnend af te sluiten!

Al met al een gezellige drukte, spannende wedstrijden en het stenengekletter was niet van de lucht!