Opnieuw winst tweede team

door Geert Berends

Na de verrassend ruime overwinning tegen Fryslân in de vorige ronde was het zaak deze keer Harderwijk aan de zegekar te binden en op te klimmen naar de middenmoot.


Opnieuw kreeg Damvereniging VBI 2 de wind in de zeilen door Marcel Janssen, die redelijk eenvoudig een schijf voorkwam, waarna hij het gedecideerd uitmaakte. Toch was Marcel niet als eerste klaar. Die eer was weggelegd voor Emiel Leijser, die won via een lichte combinatie naar dam.

Met de overwinning van Marcel, een remise van Theo Berends en opnieuw een overwinning van broer Geert, was er een geruststellende 7-1 voorsprong bereikt. Henny van Aalten liet zien het spelletje nog niet verleerd te zijn. Met een degelijke remise bracht hij de stand op 8-2.

Door de onverwachte nederlaag van Jan van Loenen tegen oud NK-deelnemer Niek Kuijvenhoven en de onnodige nederlagen van Remco Vredenberg en Gerard Boogaars, kwam Harderwijk terug tot 8-8.

Voorzitter Willem Hoek gaf het goede voorbeeld door in een goede partij te winnen, waarna Rob Schrooten het zwaar bevochten elfde punt mocht scoren, waardoor Damvereniging VBI 2 met 4 punten uit 4 wedstrijden een keurige middenmoter is!